Glavni grad nastavlja da podržava vinare

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Održan drugi podgorički Salon vina

Drugi podgorički Salon vina održan je juče na terasi hotela Podgorica. Jedinstven događaj posvećen promociji vinske kulture u glavnom gradu, upriličen je u organizaciji Glavnog grada, Turističke organizacije Podgorica, Dragutina Kontića i Bojane Minić ispred projekta ”Salon vina”, i Hotela Podgorica.

Ovaj vinski događaj karakteriše jedinstven spoj kulture i ljubavi prema vinu.

Tom prilikom, gradonačelnik Ivan Vuković, svečano je uručio nagrede predstavnicima vinarija za najbolja podgorička vina i obratio se izlagačima, ističući da će Glavni grad podržavati napore vinara i u narednom periodu.

“Ovo je drugi put da se nalazim u ovoj ulozi, što znači da ovaj naš salon vina polako postaje tradicionalan. Mislim da je to veoma značajno, kako zbog ljudi koji se bave proizvodnjom vina, tako i zbog svih nas koji u proizvodnji vina prepoznaju značajan potencijal, kako za ekonomski rast i razvoj Podgorice i Crne Gore, tako i za njihovu turističku promociju. Puno mi je srce kad vas vidim u ovom broju, pogotovo naše mlade vinare, a nadam se da će njih u narednim godina biti i još više. Glavni grad će biti tu da podrži vaše buduće napore”, kazao je Vuković.

Brojni posjetioci drugog podgoričkog Salona vina imali su priliku da se upoznaju sa 23 vinarije iz regiona Podgorice i uživaju u različitim ukusima.

Događaj je upotpunilo i takmičenje za najbolje vino Salona, koje je ovog puta koncipirano drugačije od prethodnog – umjesto posjetioca, vina su ocjenjivali međunarodni vinski eksperti.

Žiri za ocjenjivanje vina bili su: Prof. dr Vesna Maraš, Ivo Ivaniš, Aleksandar Vučkovski, Tomislav Ivanović i Bruno Gaberšek. Pobjednici su izabrani iz tri kategorije: najbolje crveno, rose i bijelo vino. Najbolje bijelo vino, po ocjeni stručnog žirija je Malvazija, predstavnika vinarije Patrimonio. Najbolje rose vino je Roze, predstavnika vinarije Zenta Vučinić, i za najbolje crveno vino proglašeno je Legat Selection, vinarije Brajović.

Salon je na sve učesnike i ljubitelje vina ostavio odličan utisak, a po riječima mnogih posjetilaca, organizovan je u skladu sa najvećim standardima. Pored promocije vinske kulture, događaj za cilj ima i unapređenje kulturnog i društvenog sadržaja, te promociju Podgorice kao turističke destinacije.

 

Izvor: Portal Analitika